Dennis Technology

Dennis van der Zalm – Mobile/Android Development IT

Dennis krijgt steeds meer inzicht in de geldzaken van zijn bedrijf en hoe hij deze optimaal inzet.

Dennis van der Zalm

Wat was het moment dat jij dacht: “weet je wat, ik ga gewoon een eigen bedrijf beginnen” en wat was het idee achter jouw onderneming?

Ik besefte op een moment in mijn carrière dat ik al een tijdje geen plezier meer had in mijn werk in loondienst. Daarna volgde snel de gedachte om voor mezelf te beginnen en besloot ik mijn bedrijf op te richten.

Welke memorabele momenten hebben jouw bedrijf gebracht waar het nu is en hoe staat het er momenteel voor?

Ik ben nog niet heel lang begonnen, dus het meest memorabele moment zit nog vers in mijn geheugen. Dat was het oprichten van mijn bedrijf. Het was toch wel even spannend toen ik mijn vaste baan opzegde om vervolgens als ondernemer verder te gaan. Maar het heeft voor mij goed uitgepakt! De vrijheid die het mij heeft gegeven, gecombineerd met het helpen van klanten bij hun mobile development wensen geeft mij veel energie.

Hoe belangrijk is vernieuwing voor jouw bedrijf en hoe zorg jij ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in de markt?

Vernieuwing is voor mij ontzettend belangrijk. Als dienstverlener in de IT moet je je echt continu ontwikkelen om actueel te blijven binnen de branche. Daarom ga ik regelmatig naar IT kennissessies en volg ik trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste informatie. Eigenlijk voelt het als een heel natuurlijk proces. Ik werk vaak binnen software development teams waarin iedereen gemotiveerd is om bij te leren over nieuwste technieken. Dat werkt aanstekelijk, dus neem je elkaar daar vaak in mee.

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst van jouw bedrijf en hoe ga jij ervoor zorgen dat jouw onderneming blijft groeien?

Voor de toekomst van mijn bedrijf wil ik mijn kennisveld verder verbreden. Hierdoor zou ik mijn klanten nog beter kunnen helpen bij hun wensen. Mijn expertise ligt nu voornamelijk bij mobile development, ik zou graag de stap willen zetten om bijvoorbeeld ook backend development erbij te doen. Op die manier kan ik voor een klant veel meer betekenen en houd ik het voor mijzelf uitdagend.

Hoe houd jij grip op de financiële gezondheid van jouw bedrijf en welke cijfers zijn voor jou het belangrijkst om in de gaten te houden?

Ik houd grip op de financiële gezondheid van mijn bedrijf door altijd een duidelijk inzicht te hebben in hoe mijn bedrijf ervoor staat. Hierdoor kan ik weloverwogen beslissingen nemen waar mijn bedrijf op de lange termijn baat bij heeft. Dankzij het Yuki boekhoudpakket van Finnerz kan ik nu moeiteloos mijn financiën beheren.

Omdat de cijfers zo overzichtelijk zijn, weet ik altijd wat er speelt in mijn bedrijf. Met slechts één blik op Yuki kan ik precies zien hoe mijn bedrijf ervoor staat. Op die manier kan ik altijd een goede afweging maken of die investering nu wel of niet de juiste keuze is.

Op welke manier draagt de boekhouder bij aan de financiële gezondheid van jouw bedrijf en wat zijn de belangrijkste taken die hij of zij daarbij vervult?

Omdat de volledige boekhouding voor mij uit handen wordt genomen, hoef ik me daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Ik kan erop vertrouwen dat het altijd op orde is.

Ik krijg regelmatig waardevolle tips van Finnerz. Die helpen me om slimme, weloverwogen beslissingen te nemen over hoe ik bedrijfsmiddelen moet uitgeven en toewijzen. Door dit financiële advies krijg ik steeds meer inzicht in hoe ik de geldzaken van mijn bedrijf goed kan regelen. Mijn ervaring is dat ik altijd bij het team van Finnerz terecht kan. Welke financieel gerelateerde vraag er ook ontstaat tijdens het ondernemen, ik kan op hen rekenen.

Het team van Finnerz verzorgt niet alleen mijn volledige boekhouding, maar heeft me ook advies gegeven over hoe ik bijvoorbeeld mijn auto zakelijk kan gebruiken

Hoe verloopt de communicatie tussen jou en je boekhouder Finnerz en wat zijn de verwachtingen die jij daarbij hebt?

Ik heb op verschillende manieren contact met Finnerz. Als ik bijvoorbeeld vragen heb over een banktransactie of een factuur, gaat dat meestal via het boekhoudpakket; Yuki. Dat is veel handiger, dan hoef ik niet meer mijn naam te noemen en op welk stuk de vraag betrekking heeft. Zo weet iedereen altijd wat er aan de hand is!

Voor korte vragen stuur ik vaak snel een appje of bellen we even. Finnerz is voor mijn gevoel altijd bereikbaar en dat vind ik enorm fijn. Zo had ik laatst onverwacht op korte termijn mijn jaarcijfers nodig. Een paar dagen later had ik een call met Nico om deze samen even door te nemen. Dat vond ik echt klasse.

Welke concrete adviezen heeft Finnerz jou gegeven die hebben bijgedragen aan de groei van jouw bedrijf en hoe heeft hij of zij jou geholpen als ondernemer te groeien?

Het team van Finnerz verzorgt niet alleen mijn volledige boekhouding, maar heeft me ook advies gegeven over hoe ik bijvoorbeeld mijn auto zakelijk kan gebruiken. Ze adviseerden me zelfs over of ik hem wel of niet als activa op de balans van mijn bedrijf moet opnemen.

Ook heeft Finnerz mij adviezen gegeven over de inkomstenbelasting. Hierdoor gebruik ik nu de jaarreserve om pensioen voor mezelf op te bouwen. Het is als ondernemer ontzettend belangrijk om ook na te denken over manieren waarop je geld opzij kunt zetten voor de toekomst.

Haal het maximale uit je bedrijf!

Met Finnerz wordt je boekhouding een fluitje van een cent en houd jij meer tijd over voor wat je écht leuk vindt: ondernemen!

Neem contact op